Salam Alaykoum wa Rahmatullahi wa Barakatuh

Wat leuk dat je er bent! We maken graag even kennis met je...
Wij (Asmaa & Christa) delen veel kernwaarden, maar vullen elkaar ook aan in andere zaken. Een mooie combinatie dus!
We zullen ons even apart van elkaar voorstellen.

Ik ben Asmaa, moeder van 5 jongens walhamdulillaah! Moeder zijn en alles wat daarmee samenhangt vind ik geweldig.
Ik ben een familiemens en avontuurlijk.
Het liefste ga ik er dan ook op uit met mijn gezin, de natuur in.
Strandwandelingen, speurtochten in het bos, varen op het meer, zwemmen in de zee diersporen ontdekken in de duinen, de zonsondergang bewonderen, picknicken in het park...
Dat is voor mij echt tot rust komen om samen te genieten van Allah's Schepping!
Maar ik geniet ook van een kopje thee in stilte, als 's avonds iedereen eindelijk in bed ligt.
Ik geef mijn kinderen thuisonderwijs. Onze kinderen gaan dus niet naar school, maar leren thuis.
Voor ons gezin een hele grote gunst van Allah om zoveel tijd extra te hebben met elkaar.

De behoefte en passie om me professioneel in te zetten voor Islamitische moeders werd steeds groter en dat heeft erin geresulteerd dat ik in 2020 ben ik gestart met Happy Muslim Home.


Al jaren merkte ik om me heen de behoefte aan Islamitische opvoedondersteuning. Ik vind het echt geweldig dat ik met mijn opgedane kennis zoveel nieuwe zaken en inzichten heb geleerd die ik, met de wil van Allah, weer in kan zetten om een klein steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de Ummah.

Samenwerking

Begin 2023 hebben Christa en ik de handen ineengeslagen en is ze onderdeel geworden van deze onderneming. Samen willen we nog veel meer betekenen voor onze ummah.


Ik ben Christa en (bonus) mama van 4… Drie jongens en een meisje. Wij zijn gek op reizen en als de portemonnee het toelaat zullen we in een vliegtuig zitten onderweg naar nieuwe bestemmingen. Wij willen onze kids dat echt meegeven. Mooie levenslessen, de creatie van Allah bewonderen en alle verschillen tussen de mensen en culturen ervaren. En eten. We zijn dol op lekker eten.
We houden van avontuur en soms een beetje spanning op zijn tijd. Hoewel ik redelijk van de structuur en planning ben gaan we geregeld ad hoc ergens heen. Zo weten we eigenlijk nooit van tevoren wat het weekend ons brengt. Een heerlijk familieweekend met samen eten of we vliegen last minute een paar dagen naar het buitenland. Maar ook een wandeling op het strand of thuis wat rommelen behoort tot de opties. Ik ben echt een ochtend persoon, dol op koffie en het meest productief. Mijn bureau bestaat uit 100 to-do briefjes en volgeschreven schriftjes. Georganiseerde chaos. In de avond zakt mijn productiviteit en ga ik het liefste vroeg naar bed. Daarnaast kun je me blij maken met boeken, hou echt van lezen. Ik vind het eigenlijk gek dat er voor alles een opleiding bestaat behalve voor het ouderschap. Op school leren ze je van alles, maar voorbereiding op het moederschap hoort daar niet bij. En dat kan dan, als je eenmaal mama wordt, een eenzame reis zijn op onbekend terrein. Dat is dan ook mijn drijfveer geweest om aan te sluiten bij Asmaa. Opvoeden doe je echt samen en ik wil mama’s het gevoel geven dat ze er niet alleen in staan.

Onze basis

Voor ons beide geldt dat we enerzijds als mama alle struggles, uitdagingen en die achtbaan aan emoties kennen op het gebied van opvoeden. En anderzijds als professional die kennis en expertise in huis hebben om het opvoeden wat makkelijker en leuker te maken. Samen hebben we onze krachten gebundeld en hebben we de ervaring en know how in huis om de juiste coaching te bieden aan jou en je kind! Vanuit islamitisch perspectief. Want wat hebben we dat nodig lieve mama.

Een aantal kernwaarden die wij inzetten in onze coaching zijn: werken aan jezelf als mama, positief opvoeden, verbinding zoeken, respect voor je kind en wie hij/zij is, vertrouwen op je kind, veiligheid bieden en liefdevol communiceren.

Dit zijn ook elementen die we binnen heel belangrijk vinden in ons eigen gezin. Verbinding is daarbij het sleutelwoord, want dat is dé basis voor ontwikkeling en groei.

Een Community

Ons doel is om mama's in hun kracht te zetten zodat hun gezinnen krachtiger worden én onze ummah krachtiger.
Ook willen we graag een moderne community met gelijkgestemde mama’s op bouwen waarin het ‘samen sta je sterk’ en ‘it takes a village to raise a child’ de kern is.

We blijven onszelf verder ontwikkelen om maatwerk te kunnen blijven leveren.
We kijken ernaar uit om kennis met je te maken lieve mama.

Neem gerust (vrijblijvend) contact op!


Ervaring & Expertise

Beiden houden we ervan ons te blijven ontwikkelen, verder te leren en te groeien.
We zijn dan ook in het bezit van diploma’s van diverse opleidingen, cursussen en trainingen.
En er staan er nog een aantal op de lijst voor de toekomst insha'Allah!

Asmaa:
Bachelor Sociaal Pedagogisch Hulpverlening met Specialisatie Jeugd
HBO Opvoedcoaching & Opvoedondersteuning
HBO e-Coaching
Trainer "Vriendentraining"
Oplossingsgerichte Therapie
Kindercoach Opleiding "Leren is zijn"

Christa:
Bachelor Maatschappelijk werk - en dienstverlening
HBO - Opvoedcoach
HBO - Kindercoach
SeeTrue basisopleiding ACT trainer (Acceptance & Commitment Therapy)
SKJ-geregistreerd